Mikaelsspillet.

Mikkelsmess

Hvert år feirer vi mikkelsmess på skolen siste dag før høstferien. Mikkelsmess, eller Mikaeli som dagen også kalles, er en av de festene som steinerskolebevegelsen prøver å fornye og belive.

Høsten er den årstiden hvor forbindelsen mellom lys og mørke i naturen og i mennesket blir synlig på en omvendt måte: For nettopp når den ytre naturen dør inn i mørke og kulde, må vi finne mot og kraft i vårt indre lys og vår indre varme. Åndens lys og hjertets varme er det som kan beseire det truende mørket som opptrer i oss selv og i kulturen. Den lammende frykten og det ulmende hatet, må vike for Mikaels ånds-sverd.

På skolen markerer vi denne overgangen hvor mørket vinner over lyset i den ytre naturen, med motsøvelser. Hver og en får prøve sitt mot og sin kraft denne dagen. Klassene har egne øvelser, og så kan man prøve seg på øvelsene til de andre klassene. Etter at prøvene er gjennomgått og bestått, blir man slått til ridder som seg hør og bør. Tapre riddere duger ikke uten mat og drikke, og det blir også varm mat til alle denne dagen.

Dagen avsluttes med Mikaelsspillet. I spillet er det mørke makter i form av en stor drage som truer det vakreste og lyseste i oss, representert ved prinsessen. Her er prinsessen, dragen, St Mikael og hans jordiske representant ridder Georg, levende til stede. Sverdsmedene er også viktige; de sørger for at sverdet blir smidd og herdet på riktig måte, så ridder Georg kan vinne over dragen og redde prinsessen.

Alle er velkommen til å se på spillet, i eplehagen. Velkommen!

Bilde fra Mikaelsspillet 2013

Utskrift E-post